Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

Världsfreden i fara, eller...

Tyckt&TänktPosted by Tommy Svensson Mon, September 04, 2017 19:09:46

TJENARE FOLKET

Världsfreden i fara, eller…

Jora, härom natten brände Nordkorea av en feting, en vätebomb, som dom själva säger. Västexpertisen tror att det kan ha varit en atomladdning, men är mer osäker på hur tekniskt avancerad den var. ”Troligen har inte Nordkorea den tekniken att placera en vätebomb i en långdistansrobot, skjuta i väg den och få den att återinträda i jordatmosfären utan att brinna upp", säger amerikanska förståsigpåare.

”USA och Sydkorea kommer att vidta militära åtgärder mot Nordkorea efter det senaste kärnvapentestet. Befälhavare från de två länderna nådde en överenskommelse vid ett telefonsamtal. Ett svar ska komma snarast möjligt”, rapporterar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Så nu du Kim, får du nog skaffa hörselkåpor. Nu smäller det. Nu jävlar har du skitit i det blå skåpet.

Tänk om, ve och fasa, USA kommer att köra någon liten precisionsbombning mot Nordkorea som straff för något, kanske detta med kärnvapenprovet. Om Kim inte vill eller törs svara på det så kommer USA att fortsätta tills Kim anfaller Seoul och dödar en massa civila och när det händer så kommer USA att gå ”all in”. USA har nog velat göra detta länge men dom måste bara få det att se ut som att Nordkorea "började".

Men skulle Trump och Sydkorea ingripa? Vad ska dom göra? Det är nog långt ifrån, lika enkelt att starta ett krig mot Nordkorea som mot Irak t.ex. Nordkorea har i princip hela Seoul som gisslan, ett par mil bara från Gränsen. Innan Nordkorea är en stenöken hinner dom kanske göra en massaker på Seoul med 100 000-tals döda. 15 000 artillerikanoner är riktade mot Seuol. Får dom bara iväg hälften mot staden så blir det katastrof för Sydkorea

Är det möjligt att Nordkorea inte ens har kärnvapen, att dom fejkar? Hur mycket skulle det behövas av traditionellt sprängmedel o.s.v. Det är väl inte helt omöjligt att Nordkorea framställt 1000 ton sprängmedel för att simulera den jättesmäll som blir av ett kärnvapentest? För att en vätebomb ska detonera behövs en atombomb som ”tändhatt”, som ger en temperatur på miljontals grader vilket gör att resten av sprängningsprocessen sätts igång.

Kärnsprängningar under jord i hotar ju i sig inte så många fiender. Och de missilprov som genomförts har ju inte varit särskilt lyckade eller övertygande. Men naturligtvis så är budskapet för Nordkoreanerna att ”Vi” har fixat en vätebomb. Mycket användbart både för den inrikes- och utrikespolitiska propagandaapparaten.

Självklart måste både Sydkorea och Japan ta hotet på fullt allvar, medan Kina inte verkar känna sig speciellt hotade trots att Kina börjat ta avstånd från landet. Samtidigt vill inte Kina att regimen faller, eftersom Kinas buffertzon mot USA, som stöder Sydkorea, då försvinner. Här tror jag mycket av taktiken och strategin ligger. Kina är Nordkoreas största handelspartner. Kinas ekonomi är väl också ett hot i sej mot USA. Baj de väjj, så äger väl Kina hela USA:s skuld.

Nordkorea behövs också för att många NATO länder ska kunna budgetera sin militär. Det är som vanligt med USA. När fienden är någorlunda väl besegrad så ploppar nästa upp ur jorden, det ser CIA till. Man kanske skulle pröva med att hålla sig på sin halva av jorden ett tag och se vad som händer.

Påminner lite om när dom forna ledarna i arabvärlden Gaddafi, Mubarak och Saddam ”rök”. USA och co. ville tydligen ha den här flyktingsituationen i Europa eftersom dom så snabbt angrep arabländer och tog bort viktiga ledare som höll ordning på sitt folk, utan att ledarna egentligen gjorde så mycket väsen mot omvärlden. Man blev itutad att dessa ledare var riktiga skitstövlar och skulle bort. Kanske var dom det, men länderna, särskilt Libyen, fungerade. Att Libyen nu blev och är, ett rövarland med bl.a. flyktingsmugglare ingick kanske i planen. ”Att härifrån skickar vi halva arabvärlden och halva Afrika till Europa”. Kaos råder, Bilderbergarna och Doktor Mabuse blir nöjda…

Men ska Kim få hålla på som han gör då?? Så länge framför allt, USA är med och provocerar så vill även Nordkorea visa sina muskler. USA skulle kunna göra en grushög av Nordkorea om dom ville men personligen tror jag att dom bara vill visa sej stöddiga. Nej jag tror att USA är skraja för att dom trots allt kan väcka kineserna med en attack mot Nordkorea. En vinst för USA och Trump och makthavarna i kulisserna om ett krig drar igång, skulle kunna vara att ekonomin går helt åt helvete i regionen, Kina, Sydkorea, Japan… Vem tjänar på det??

Nej jag tror inte att det kommer att hända något. Världens makthavare kör ett drev för att hålla igång rädslan hos folk. Om USA hade velat ta bort Nordkorea så hade det varit gjort för länge sedan. Detta är ett sätt att hålla USA:s krigsindustri igång och kanske få den militära upprustningen i Nordkorea att ta över hela budgeten så ingenting blir över till folket. Utarmningen av landet fortsätter…

Tommy Svensson den 4 september 2017.
  • Comments(0)//tommybloggen.cicciwik.se/#post524