Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

Från mej alla...

KuriosaPosted by Tommy Svensson Fri, December 22, 2017 17:03:22

TJENARE FOLKET

Från mej alla…

”Integrationen fungerar inte som den ska. Det gjorde den inte före hösten 2015 heller, men för mig är det uppenbart att vi inte kan ha ett större asylmottagande än vi klarar av att integrera. Sök er till andra länder”, säger finansminister Magdalena Andersson.

Vad menar hon? Åk hem, vi har inte råd med er eller sök asyl i andra länder. Fungerar inte integrationen, har hon blivit rasist eller har bubblan spruckit. Har verkligheten hunnit i kapp henne, verkligheten som inte bryr sej ett dugg om vad politikerna har beslutat. Eller har valfläsket börjat, ett planerat yttrande inför valåret 2018. ”Hyckleri med extra allt”… Eller är det storgrodan som hoppat ur munnen, en förklaring kommer kanske efter att hon har fått sej en uppsträckning av Löfven.

Eller är det ”röstimport”, som regeringarna Reinfeldt och Löfven har sysslat med. Den här importen har i så fall pågått en lång tid och många har vetat om att det är människor som inte efterfrågas på arbetsmarknaden, utan att det är bidraget, och som tack, en röst på partiet som gäller. ”Om vi är snälla och tar emot er kan väl ni rösta på oss”.

Hur vet man att en minister ljuger? Jo, läpparna rör sig. Det hela verkar vara en upprepning av Ulf Kristerssons medicin för att locka tillbaka väljare från SD.

Nej nu ska vi vara snälla, det är snart jul. Nu har jag gnällt hela hösten på invandringen och integrationen och lite metoo och lite Löfven. Ja en måste ju hölle blodtrycket igång och likaså göbbgrinigheten, för som sagt, är man över sextio är det ju ingen rättighet och vare göbbgrinig, det är en skyldighet.

Nej, nu går vi över till Julsånger. Fyra personliga favoriter finns. Alla med religiösa inslag. Nej inte alla, en faller ur ramen. Va fan Tommy, har ”Han” blivit så gammal att han blivit religiös? Nej, dessa har hängt med ända sedan mina barndomsjular. ”Nu tändas tusen juleljus” den sjöng vi i lågstadiet varje lördag i Advent med ett tänt ljus på skolbänken. Det är något visst med den. Jo men då var det skola på lördagarna... "Gläns över sjö och strand” också en mycket fin julsång. Stämningsfull. Och efter några supar är den en perfekt allsångsrökare…

Och för mej, den ultimata Julsången, ”O Helga Natt” men det ska vara Jussi Björlings version och den ska avnjutas vid tolvslaget natt till Julafton med en sexa Bacardi Lemon med Coca cola och tre isbitar inom räckhåll och så måste man ha ett tänt stearinljus bredvid sej. Tradition för mej sedan 1979. Julefriden är total…

Vem var det som föll ur ramen då? Jo ”Jultomten är faktiskt död” av Medborgare Vreeswijk. Den har jag skrattat åt sedan början av 70-talet. Den kom redan 1965, med direktören som ordnar en fest, ät och drick och förtär, så länge er benen bär. Sen flörtar han med Lucian och söker tröst mot hennes runda bröst, barnen dansar små grodorna och räven är kry och rask och far dricker kaffekask. Och tomten är full som ett as, se det var ett riktigt kalas. Där har nog verkligheten överträffat dikten många gånger.

Ett nattskift för cirka tio, tolv år sen. Transportbanan krånglade, den som förflyttar plastade pappersrullar från produktionen ut till färdiglagret. Jag fick kliva ur trucken gång på gång för att köra fram rullarna manuellt, en och en, normalt så går detta automatiskt. Transportbanan går då under namnet, Talibanan. Murphys lag, kan det jävlas så gör det, de. Joda, några ramsor hasplade man väl ur sej och temperaturen steg inne i trucken. Efter att ha klivit ur och i trucken, ett tiotal gånger för att köra fram rullen manuellt, för att sedan lyfta av den från bandet, ställa rullen i rätt rad, kliva ur igen för att göra om proceduren så hör jag en låt på radion som jag sen blev allergisk mot. ”Tänd ett ljus”.

Strofen kom : ”Jag såg en stjärna falla, Det var i natt när alla sov”. Då brann det. –JAG SÔVER FAAN I MEJ INTE, JAG JOBBAR NATTEN FÖR SATAN OCH DEN HÄR FÖRBANNADE BANAN KRÅNGLAR OCH JÄVLAS. OCH FÖR DET ANDRA ÄR DET INTE STJÄRNOR SOM FALLER, DET ÄR METEORER FÖR HÄLLVETTE…

Ja men Tommy, dom försöker ju bara skapa lite julefrid med sången.

Ursäkta mej Janne Bark, Niklas Strömstedt och Lasse Lindbom (Triad) men sen dess har jag svårt för den låten. Det är till att va långsint dä…

Nej jag hoppas att mina läsare får en Jul av det fridsamma slaget.
Så därför, Från mej alla till Er alla, En riktigt God Jul.

(Det är synd om Tomten och Lucia, dom kommer bara en gång om året…)

Tommy Svensson, dan före dan före dopparedan, 2017.  • Comments(2)//tommybloggen.cicciwik.se/#post557