Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

En komisk parodi på farsen.

Tyckt&TänktPosted by Tommy Svensson Fri, April 20, 2018 16:47:17

TJENARE FOLKET

En komisk parodi på farsen.

Sökes – pigga pensionärer för att förhindra inbrott. Solna stad och lokalpolisen söker tillsammans, efter pigga pensionärer som ska öka tryggheten i området och skrämma bort eventuella tjuvar. Jo men… först ska pensionerna bantas så man inte kan leva på dem. De som mot förmodan överlever ska nu ut på kvällarna och riskera att bli nedslagna istället. Vad kommer härnäst? Gratis taxi till närmaste ättestupa?

Regeringen vill att svenskarna inte skall vara anonyma på nätet. Däremot har de inga problem att nio av tio asylsökande inte kan identifiera sig. Samt att tiotusentals befinner sig anonymt och illegalt i Sverige

Första gången Trump inte kritiserades av Sverige var när han bröt mot FN-stadgarna och sköt iväg ett gäng missiler mot Syrien. Den här veckan ska det utredas om det var en kemvapenattack eller inte... USA, som bombade i Syrien har i år tagit emot 11 (elva) syriska flyktingar enligt en kanadensisk undersökning.

Farsen i Akademien. Några henare anordnade ett litet bokbål där man brände några ex av Svenska Akademiens Ordlista som protest mot att Sara Danius avgick. Hon som anklagade ”kulturpersonligheten” för att ha fått skamliga förslag, i samband med # metoo.

”Sara Danius bokförsäljning har fått ett uppsving sedan hon lämnade Svenska Akademien. I försäljningstoppen ligger "Husmoderns död" – där hon i slutet tackar en rad personer. Minsann ett "Stort tack till Jean Claude Arnault, mannen bakom kulturinstitutionen Forum", skriver hon bland annat, enligt Expressen. Ja ja... Jag funderar på om det var före eller efter det skamliga förslaget som hon tackade honom… Jag räknar också med att nästa Nobelmiddag blir ett knytkalas.

Så pratar du med barnen om krisen i Akademien. -"Tanten och farbröderna är arga på varandra, inte på dig." Oroligheterna i Svenska Akademien har gjort många barn nervösa för vad som kommer att hända... Och Mona Sahlin av alla, kom till manifestationen utanför Börshuset igår, iklädd knytblus och talade om fiffel och omoral. Haha hahaha haha haha hahaha … Har inte den människan tvångströja…

”Vi besökte henne på hennes livs första arbetsdag efter 16 år i Sverige. En 35-årig kurdisk kvinna från Turkiet som kom till Sverige 2001. Hon har aldrig haft ett jobb – tills nu. Städvagnen står parkerad utanför en portuppgång vid en bostadslänga i Hjällbo. Det är hennes första riktiga arbetsdag, någonsin. – Ja, i hela mitt liv, säger hon. Under åren i Sverige har hon inte jobbat. Hon ville vara hemma med barnen.” skriver SVT nyheter…

35 år gammal. 16 år i Sverige. Första arbetsdagen var förra veckan. Sopar en trappa. Personligen anklagar jag inte henne. MEN… Inget annat land förutom Sverige hade accepterat detta. Bott i Sverige i 16 år. ”Hon ville vara hemma med barnen” Jo jo. Är det meningen att vi ska applådera nu? Vilken annan kvinna kan välja att stanna hemma i 16 år med barn och få försörjning av Sverige, bara för att ”vill vara hemma med barnen”? Tillåt mig att vara lite göbbgrinig…

Var det någon som hade förväntat sig något annat? ”Hovrätten friar tre personer från äktenskapstvång mot en flicka. Domen kan få stor betydelse för liknande fall.” Vilken signal ger det till kvinnor som lever under hot och så kallat, hedersförtryck. Samtidigt så läser jag på SVT Nyheter: Från och med den 30 april rullar en kampanj på skärmarna i Karlstads bussar: En bild på en flicka i 13-14-årsåldern från ett land, troligen i Mellanöstern, med texten: ”Min familj har bestämt vem jag ska gifta mej med”.

– Man kan få stöd om man är rädd för att bli bortgift, säger Asal Narimani på Brottsofferjouren. Hade en etnisk svensk sagt dessa ord, ”man kan få stöd... hade inte kampanjen visats. Det är jag nästan säker på. Nu när mångkulturen själva tycker att det är åt helvete så mjuknar myndigheterna lite grand.

Ahmad, 17 år och 26 andra afghanska pojkar ska utvisas. Planet går från Skavsta flygplats ikväll kl 19.00. Kom igen nu kvinnor. Ställ upp, nu tar vi kedjor och megafoner och åker dit. Polisen kommer inte göra motstånd och media är på vår sida. Det handlar ju om baaaarn!

Feministerna agerar…

…samtidigt gör Vingresor reklam för charter till Gambia. ”Bara om du reser utan barn”...

Vi tar motsatsen… Chan 17 år, och 26 andra asiatiska flickor ska utvisas. Planet går från Bromma flygplats ikväll kl 19.00. Kom igen nu gubbar. Ställ upp, nu tar vi kedjor och megafoner och åker dit. Polisen kommer nog inte att göra motstånd och media är kanske på vår sida. Det handlar ju om unga kvinnor!

Feministerna exploderar…

Om livet vore enkelt skulle vi inte behöva lära oss någonting.

Tommy Svensson den 20 april 2018.

  • Comments(0)//tommybloggen.cicciwik.se/#post588