Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

Veckans blodtryckshöjare.

Tyckt&TänktPosted by Tommy Svensson Tue, September 19, 2017 17:58:45

TJENARE FOLKET

Veckans blodtryckshöjare.

Sedan vi kom med i EU har vädret blivit sämre, vart tog sommaren 2017 vägen??

Mitt under folkhemsbygget i slutet på 50-talet och under hela 60-talet växte jag upp och välfärdsstaten vaggade mig till ro. ”Oroa dig inte, dina föräldrar har jobb, dina barn ska få gå i skola, vi tar hand om dom gamla och fattiga, du kan börja jobba när du blir stor och tjäna ihop till en pension som du kan leva på. Du får mat när du blir pensionär, maten behöver du inte vänta på tills du kommer till himlen som Joe Hill skaldade för drygt 100 år sedan. ”You’ll get your Pie in the Sky when you Die” .

Poliskris. Vårdkris. Skolkris. Asylkris. Säkerhetskris. Kriskris. De politiska katastroferna har stått på kö under de senaste åren. En härdsmälta ordnad av ansvarslösa politiker som slagit dövörat till när medborgarna larmat om missförhållandena. Vård, skola och omsorg funkar allt sämre. Samt det känsligaste, integrationen av nyanlända fungerar väldigt dåligt.

Året är 2017 - Sverige förfaller. Sju partier, plus media fokuserar hela tiden på SD och Trump, ”Titta hur dom bär sej åt”. Ursäkta mig, nu är det faktiskt inte SD som styr Sverige, har aldrig varit så. Personligen tror jag att dom inte styr Sverige efter nästa val heller. Det är en rödgrön konstellation som jag tycker ha misslyckats med det mesta, även Reinfeldt tyckte jag gjorde självmål stup i ett. Jag tror faktiskt att 2018 års val blir ett kaosval. Det parlamentariska läget blir ännu mer rotigtigare än vad det är idag.

Jag är faktiskt lite bekymrad över att politikerna verkar ha tappat allt sunt förnuft och även tappat taget över framtiden som mina barn och barnbarn går till mötes.

En äldre man i Nacka fick nyligen nobben av kommunen som ansåg att kostnaderna för hans omsorg skulle bli för dyra. Samtliga av kommunens boenden har stängt dörren och anser att man inte har råd att erbjuda honom någon plats.

Socialtjänsten ska ha sagt rent ut till den äldre mannen att han får lov att sova utomhus. En socialsekreterare som ansåg beslutet inhumant har gjort en Lex Sarah-anmälan i ärendet.

Samtidigt hör jag i ”Studio Ett” en familj som, enligt TT, består av en man från Syrien som är gift med tre kvinnor, med sammanlagt 16 ungar som alla har rätt till barnbidrag. Den familjen ska ha fått tillgång till tre lägenheter, i just Nacka. 13,9 miljoner gick affären på. Den här konstellationen har ju läge att bli en alldeles egen såpa i tv-programmet ”Familjen Annorlunda”. Hur var det nu… Allas lika värde. Eller ställa grupper mot varandra… Sånt höjer blodtrycket ganska mycket.

Då är vi inne på anhöriginvandringen. Familjer ska kunna återförenas. Men jag anser också att det måste vara så att ansvaret ligger på den som tar hit sin familj. Han ska också kunna stå för försörjningen utan skattebetalarnas hjälp. ”Bidragsturister” sa Göran Persson redan 2003.

Som svensk har du, om du inte jobbar, betalar skatt och håller käften inget värde annat än som död. Den besparing samhället då kan göra på dej kan ju användas till den nya ”adeln”.

Jag är glad att jag lever i ett samhälle som trots allt tillåter nazister att demonstrera. Det är det som kallas demokrati. Men tyvärr, om nazisterna fick bestämma skulle bara nazister få demonstrera. Det samma tror jag gäller både i kommuniststaten Nordkorea och i islamistiska Saudiarabien, att bara en åsikt får gälla…

Så här skrev jag i ett inlägg för sex år sedan. ”Jag kan inte säja att jag är anti-rasist, för då skulle jag gilla alla slags människor utom rasister, och det gör jag ju inte, för jag är anti-nazist, anti-fascist, anti-kommunist, men jag är även anti-islamist. Dom tre första plus anti-rasist tolererar man till 300 % i dagens Sverige, men inte anti-islamist.” Islamofoben Svensson…

En judinna i ny t-shirt: "Nazism nej tack". Men islam, då? Hon suckar. -Jag vet, men en sådan skulle jag inte våga ha på mig. Känsligt som fan.

Jag undrar om media medvetet kallar ”hemvändande” IS-terrorister för ”svenskar” för att kollektivt skuldbelägga oss alla, istället för att ge skulden åt islam? Förresten så säger dom inte ”IS-terrorister” utan ”IS-krigare”. Ska man inte kalla Breivik för krigare då också??

Löfven: "Som världens första uttalade feministiska regering ska vi fortsätta leverera". Samtidigt: "Våldtäktsfall läggs på hög, Jan Evensson, ansvarig för utredningsresultat på Stockholmspolisen, säger att situationen är likartad i huvudstaden. Orsaken är främst de många skjutningarna mellan olika förortsgäng”. Under världens första feministiska regering har våldtäktsmännen aldrig varit tryggare. Ingen frågar sig varför våldtäkterna ökar. Gå till roten av problemet i stället för att beskylla polisen men gräv inte för mycket, då kanske sanningen kommer fram. Känsligt som fan.

Pistoler, knivattacker och en enorm stress. Nu larmar även ordningsvakter om situationen på akuten i Malmö. – Det är allt från skjutna gängmedlemmar och knivslagsmål i väntrummet till folk som kommer in med dåliga föräldrar och reagerar på att de får vänta för länge, säger en ordningsvakt. – Vi har blivit attackerade med knivar och vi har sett folk med pistoler. Vi sätter våra liv i fara, berättar en annan. Jo men nu är det skarpt läge när även ordningsvakter behöver vakter…

Apropå sjukvård, BB-krisen. Jag drar mej till minnes ett fall för 2 000 år sedan. Visst fick Jesus födas i ett stall på grund av att statens skatteregler drev ut Maria och Josef på vandring? Det var den tidens bilförlossningar det. Jorasatt…

Idag finns det drygt 40 miljoner slavar i världen, visar en ny rapport från tre olika människorättsorganisationer bl.a. FN:s fackorgan Internationella arbetsorganisationen (ILO). Siffran är dock troligen i underkant, påpekar rapporten.

25 miljoner av slavarna tvingas arbeta i fabriker, på byggnadsplatser, som prostituerade samt inom fiske och jordbruksindustrin, skriver TT."Dessa producerar en hel del av den mat vi äter och kläderna vi bär", står det i rapporten. Ytterligare 15 miljoner har tvingats in i äktenskap.

Enligt rapporten är de flesta slavar kvinnor, och slaveriet är mest förekommande i Afrika och Asien. Ähh, Ja men va fan, skit i det. Men kom ihåg. Det viktigaste är ändå att vi vita känner någon form av skuld...

Mycket orkaner nu… Ja Trump gjorde ju avsteg från Parisavtalet. Ja det är inte bara människorna kring Mexikanska golfen som befinner sej i blåsväder nu för tiden…

Tommy Svensson den 19 september 2017.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.