Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

Kravaller i Göteborg i helgen, eller?

Tyckt&TänktPosted by Tommy Svensson Thu, September 28, 2017 23:00:14

TJENARE FOLKET

Kravaller i Göteborg i helgen, eller?

Jag är glad att jag lever i ett samhälle som, trots allt, tillåter Nordiska motståndsrörelsen demonstrera. Man tillåter ju även kommunister och islamister att demonstrera också. Det är det som kallas demokrati trots att jag inte gillar dessa tre åsikter. Men om nationalsocialisterna fick bestämma skulle bara dom få demonstrera. Det samma tror jag gäller både i kommuniststater och i islamistiska stater, att bara en åsikt får gälla…

”Tolv nazister av 84 har vapentränats av försvaret” skriver Aftonbladet. Ja jävlar i det.” Vapentränats av försvaret”, låter ju som om dessa båda ska göra en statskupp mot gamla Svedala. ”Vapentränats” låter ju mer dramatiskt än ”gjort värnplikten”. Tusentals islamister som faktiskt varit med i krig, finns i Sverige idag. Tusentals före detta jugoslaver som faktiskt varit med i krig, finns i Sverige idag. Tusentals… o.s.v.

Jag har också gjort militärtjänst och förmodligen borde jag också vara en potentiell terrorist. Dessutom så var jag vänster, ja arbetartänket finns kvar ännu, men jag ser en stor skillnad på socialism och kommunism. Jag tror fortfarande att jag kan skruva isär och montera ihop en K-pist. m 45 på mindre än en minut. Då gjorde vi nästan alla, utom kronvraken, vår insats för Sverige.

Jag återkommer ofta och gärna till Jens Stoltenberg uttalande efter Utøya: Alla åsiktsriktningar måste ges plats i det öppna samhället men våldet som politisk metod aldrig kan accepteras. Det skriver jag under på till 100 procent.

Jag tycker media har blåst upp NMR-demonstrationen till ovanligt stora proportioner. Dom har fått stora rubriker och därmed gratisreklam. ”Sahlgrenska höjer beredskapen..."

”De aktiva räknas i hundratal och inte i tusental. Sedan finns det kanske några tusen sympatisörer. Just nu är de så framgångsrika med att skapa uppmärksamhet kring sina demonstrationer och sociala aktiviteter, att det ligger i deras intresse att vara återhållsamma med så kallat offensivt våld” säger Christer Mattsson vid Segerstedtinstitutet på Göteborgs universitet

Men ska man stillatigande stå vid sidan och se på när dom marscherar nu på lördag då?? Personligen ska jag jobba lördag förmiddan sen ska jag till polare Niffe, prata lite skit, ta några pilsner, titta på någon halvintressant fotbollsmatch, rätta tipset och troligen konstatera att , ja jag får jobba nästa vecka också… Vad menar du med det da Tommy?

Om alla ”körde en vanlig lördag”, gick och handlade, tog sej nån pilsner, och varför inte ”make love not war”, och ignorerade dom helt och hållet så tror jag att effekten skulle bli helt den motsatta mot vad dom hade väntat sej. Dom går sin marsch med några poliser, inget händer, ingen bryr sej. Nää, vi vill ju synas… Personligen tror jag detta skulle vara det effektivaste sättet att ”avväpna” dem.

Men det finns en våldsvänster i Sverige idag, som menar att demokrati får vi bara om vi tar till våld. AFA-veteranen Mathias Wåg : "Vi kommer skapa ett rent helvete i Göteborg på lördag". Hundratals anhängare till AFA kommer i busslaster. Har dom fått tillstånd till motdemonstration samtidigt som NMR:s demonstration så är det ju bäddat för konflikt. Jag är rädd för att det blir ett nytt ”Göteborgskravallerna 2001” då man demonstrerade mot EU-toppmötet som hölls, just i Göteborg.

Även om jag är EU-motståndare ut i fingerspetsarna så inte fan går jag runt och kastar sten och krossar butiksfönster och eldar upp utemöbler här i Forshaga. Det är ett demokratiskt beslut, att vi är med i EU och trots att jag tycker illa om det så får man acceptera detta. Men va fan Svensson, att knyta näven i byxfickan, och skriva lite blogg hjälper väl inte ett dugg. Nej ut på barrikaderna, slå ner NMR:arna, ta och krossa lite rutor, elda lite möbler och bilar, kasta sten på poliser och glöm inte att maskera dej. Det är ju för fan så vi skapar demokrati...

Tommy Svensson den 28 september 2017. Det är 23 år sedan Estonia gick under…

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.