Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

Nobelpris på grund av skiftarbete...

KuriosaPosted by Tommy Svensson Tue, October 03, 2017 20:31:22

TJENARE FOLKET

Nobelpris på grund av skiftarbete…

Ja jippie. Stoppa pressarna, nu har dom kommit på varför man kan vara trött när man jobbar nattskift. Nu har tre forskare fått Nobelpriset i medicin på grund av ”upptäckten om människans biologiska klocka”. -Det var på tiden, säger stress- och sömnprofessorn Torbjörn Åkerstedt. -Dessutom vet vi att skiftarbete är det vanligaste sättet för människan att ställa till trassel för den biologiska klockan. Den biologiska klockan är gjord för att leverera hög ämnesomsättning dagtid och låg ämnesomsättning nattetid. Därför ska man inte arbeta på natten och sova på dagen för det går precis emot biologins idéer, säger Torbjörn. Å fan…

Undertecknad som brottats med den biologiska klockan i dryga 41 år funderar ibland varför tröttheten infinner sej ibland, när den inte ska och varför man ligger vaken ibland när man borde sova. Men nu vet jag, det är bra att dom talar om för mej att egentligen ska man sova på natten och vara vaken på dagen. Ja jäklar i det…

Affärsmännen skyller ibland, och ojar sej, över Jetlag, att dom drabbas av störningar i dygnsrytmen då dom har rest fram och tillbaka över Pölen. Va fan, det drabbas jag av var tionde dygn då mina två nattskift infinner sej, sen ska man vända rätt och bli folk igen.

Enligt Wikipedia är dom typiska symptomen för Jetlag, trötthet, förvirring och yrsel, illamående och orolig mage, huvudvärk, sömnlöshet, heshet, muntorrhet, irritabilitet och irrationalitet. Inte undra på att man är lite göbbgrinig och folkilsken ibland. Förvirringen innebär att man ibland tar man med sig fjärrkontrollen till bion, om filmen är dålig så kan man ju alltid byta, man tar med sej sillen till hemmet för att lägga in den, man ställer sig på en stol för att höja sin IQ, man går in i ett provrum för att byta åsikt, man tror att Fleetwood Mac är en ny hamburgare på McDonalds... Nä ra, så ille är det väl inte, inte ännu i alla fall…

Hur ärra mä magen da Svensson. Jora, pilsner å körv å bröd höller en jäkla ordning på tarmarna. Fjollorna kör med ”tarmsköjning” men när en riktig skiftarbetare ska göra en invärtes höststädning, piffar man upp tre, fyra snickarkörver i gommen och tar några salta brödkringlor och sköljer ner det hela med fem, sex litersejdlar av en utsökt tysköl, hela kostcirkeln med andra ord. Sedan är det bara att vänta cirka tio timmar, då kommer själva renset. Man sätter sej på toa och avlossar ett Riktigt Rejält Svenskt Dyngskôtt. BOOOFFFF… man blir ren ända(!) upp till magsäcken. Jorasatt… En sådan blästring av porslinet håller även doktorn borta.

Nattskiften kan även innebära att humorn blir en trivselfaktor. Skrattanfallen brukar infinna sej runt 03.12 då man skrattar åt nästan vad som helst, t.ex.

-Varför är brandkåren ute på repövning??
-Bra att kunna, när det brinner i knutarna…

Alla barnen läser om styckmordet
utom Assar för han ligger i kassar

- Vet du hur man ser att någon har fått en spark där bak?
- Medarna sticker ut.

-Vad sa Ellen när du friade till henne?
- Att hon skulle fråga sin man först.

Hellre en flaska i handen än en dunk i ryggen.
Var den klockren eller urdålig?

– Vad är det för likhet mellan Liseberg och Viagra?
– Du får vänta en timme för en åktur på 2 minuter!

-Vad får man om man kör upp en ficklampa i röven?
-En analys.

Motsatsen till trädkramare- Lönnmördare.

- Titta vilket litet flygplan!
- Ja, det är nog kapat.

Nja, dom var dåliga, men dom håller när klockan är 03.12 på nattskiftet, jag lovar.

Expertisen säger ju att skiftarbete förkortar livet med ett par år, så jag då som är 61 skulle bara vara 51 om jag gått dagtid istället, eller… Fan då är det ju fjorton år till pensionen. Personligen skulle jag vilja sluta på direkten. Jag har lixom inte tid att jobba. Men varför gör du inte det da?? Tyvärr har man gjort sej beroende av lönen så man får väl hänga i, i drygt tre år till. Nej man har ju vetat om detta, att man har jävlats med den biologiska klockan i drygt 41 år, så därför grämer det mej, varför inte jag lade fram tesen som gav Nobelpriset, innan dessa tre herrar gjorde det, så hade jag fått hela prissumman själv och kunnat sluta på en gång.

Det gäller att få tummen ur åxå Svensson.

Fast Enso lÄNge hAAr jaGG inNte mäRrkkt nåGOt kÅnstIGGt meEd aTt jOBbaa nÄttTer…

Tommy Svensson den 3 oktober 2017. I dag avslutas Oktoberfesten i München (snyft,snyft)  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.