Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

Agent May ser rött...

Tyckt&TänktPosted by Tommy Svensson Thu, March 15, 2018 16:02:11

TJENARE FOLKET

Agent May ser rött...

Sergej Skripal, 66, var tidigare överste i den ryska militära underrättelsetjänsten men dömdes till fängelse 2006 för att ha sålt hemliga uppgifter till Storbritannien. Skripal lämnades ut till Storbritannien 2010, i en utväxling mot tio ryska spioner som gripits i USA. Han bosatte sig i småstaden Salisbury sydväst om London.

Skripal och hans dotter förgiftades, tror man, med det Sovjet-tillverkade nervgiftet ”Novitjok” i brittiska Salisbury i början av mars.

Min teori. Jag misstänker att kanske ukrainska separatister har kommit över detta nervgift och utfört dådet. Theresa May skyller på Putin. Hon trappar upp ett ordkrig på hög diplomatisk nivå. Det är ju val i Ryssland om några dagar. ”Kunde Putin störa valet i USA kan väl vi störa ryssarnas val”. En fingervisning till den ryska ungdomen, ”Så här går det om ni röstar på Putin…”

Theresa Mays anklagelser mot Ryssland tycker jag, påminner om Tony Blairs tidigare anklagelser mot Irak och deras ”massförstörelsevapen” och just det faktum att ”Novitjok” framställdes i staden Nukus i den forna Sovjetrepubliken, Uzbekistan och att självaste USA var med när fabriken skulle saneras, allt enligt New York Times i maj 1999... Jo jo... Dä förstår du väl Svännsôn att det var Fake News redan då…

Om Sergei Skripal utgör ett så allvarligt hot mot ryska intressen, varför gick då Ryssland med på att släppa honom? Och varför låta honom leva i Storbritannien i åtta år innan man försöker tysta honom? Och om Ryssland av någon anledning vill tysta Skripal, varför göra det precis innan det stundande presidentvalet den 18 mars och med Världsmästerskapen i fotboll i antågande? Nä så dum är inte Putin.

Nej jag säjer som Kriminalarna på TV:n säjer ibland - Det är nånting som inte stämmer…

Tommy Svensson den 15 mars 2018.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Björne Fri, March 16, 2018 15:37:37

Exactemente. Vill man styra focus från EU-utträdet, möjligen?