Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

Då går det an att vara stöddig, eller...

Tyckt&TänktPosted by Tommy Svensson Fri, April 06, 2018 12:34:24

TJENARE FOLKET

Då går det an att vara stöddig, eller...

Jora. Det förekommer några ”kraftord” i första stycket i detta inlägg.

Men hur faan kör du göbbjävel. Se dej för din jävla idiot. Men för helvete, har du inga blinkers på den där biljäveln. Du kan väl för fan tacke, när jag stannar så du får gå över, din jävla pappskalle. Ja men va fan, kör nån gång da, eller ska du vänte tills hele stôlpen blir grön, eller… Men vecken jävla sölkörv, vet du inte vart gaspedalen sitter? Jävla fartdåre, kör du jetplan eller… Jo men, i bilen är man bäst och stöddigast, den mest suveränaste bilföraren som finns och som aldrig gör något fel.

Sitter man med nåt ”alias” framför datorskärmen kan man också vara riktigt stöddig.

Dom första åren på det nya millenniet hade jag en Audi 100. Jag hade stannat vid ett rödljus i Karlstad. I bilstereon öser Hollies på med sin suveräna storbandsversion av Dylans, Blowing in the wind. - ”And, how many years can some people exist, before they're allowed to be free. The answer my friend is blow, ow ow ow owin' in the wind. The answer is blowin' in the wind..."

Givetvis är man med och gapar och håller takten genom att trumma på instrumentbrädan (!) tills jag fattar att solluckan är öppen. Jodå. Jag stod som trea i kön, men jag såg att folk som gick över gatan, spanade mot Audin där någon satt och sjöng. Jag tystnade och tittade mej runt omkring mot dom andra bilarna ”Vem fan är det som gapar så…” Nja då var man inte speciellt stöddig, men det fick man väl bjuda på.

Eller som gamle kvarterspolisen sa till min f.d. svåger, när han 14 år gammal, hade blivit stoppad med en trimmad moppe. – Jo dä vet du, att man ska ju ha fyllt femton innan man börjer å köre moppe och så bör en inte åka två på mopeden och så vet du väl att det är olagligt att köre trimmat, dä geck ju rätt så fort, runt 70 knöck. Du kan gärne ha ljuset på också nu när det är mörkt och så vet du väl att det är bra om man har hjälm också. – Joooo dä vet jag nog, sa han… Han var väl heller inte speciellt stöddig.

”Nyanlända ger uppsving för äldrevården. – De är väldigt omtänksamma och de är väldigt ivriga på att hjälpa till och jobba och göra det så bra som möjligt. Men tyvärr faller det lite grann på språkförståelse. Orden har man lärt sig, men ibland vet man inte vad orden innebär, säger enhetschefen.” Det skriver SVT Nyheter.

Det är inte OK att män sköter om äldre muslimska kvinnor. Det viktiga för regeringen är att äldre invandrade kvinnor slipper det. När äldre svenska kvinnor också vill ha det så, så är det politiskt obekvämt. Men Asta 87, som nyligen blivit änka och som inte fick plats på äldreboendet och som numera inte klarar sej utan hemtjänst, fick besök hemma hos sej av två män som talade svårbegriplig svenska och som skulle byta hennes blöja för kvällen och tvätta dom ”nedre regionerna”. Att få intimhygienen ordnad av två helt okända män… Jag tror inte att Asta kände sej så bekväm och stöddig vid det tillfället.,

Men troligen kommer väl förtroendet för dessa skötare att växa tills man byter ut dom nästa vecka. Ruljansen inom hemtjänsten fortsätter… Man måste göra vårdyrkena mycket mer attraktiva. Vill man ha bra personal kan man inte erbjuda de sämsta villkoren. Det är inte bara att sätta in vem som helst att vårda gamla. Många har ingen utbildning alls och naturligtvis är det helt oacceptabelt. Oacceptabelt var ordet och det är ju ändå du som har makten. Eller hur Löfven…

Sen kan man ju fundera på hur det går med den medicinska säkerheten när det ska delegeras medicin i dosetterna… Fördomar eller fakta, Svensson? Ja jag skulle nog vilja att den som har hand om mina mediciner, när man kommer dit, är 100 procent läskunnig i det svenska språket

Jag funderar på om Socialminister Strandhäll himlar med sina ögon om hon får blöjan bytt av två helt främmande män när hon blir gammal…

Personligen skulle inte jag himla med ögonen om jag skulle bli tvättad i rumpan av några män, om och när den dagen kommer. Fattas bara att det är nån inkvoterad HBTQ-are från Uganda, en tvåmeters Ngogo... Då skulle nog inte jag heller vara så jävla stöddig.

Tommy Svensson den 6 april 2018. Ha den äran IMA.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.