Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

Ja, jag bara funderar lite...

Tyckt&TänktPosted by Tommy Svensson Thu, September 13, 2018 20:44:40

TJENARE FOLKET

Ja, jag bara funderar lite…

"Ibland sover jag på gatan, ibland hos kompisar, ibland på tunnelbanan. Många gånger sover jag på kolonilotterna", säger Shirmohammed. En av de 5 000 som fick gymnasieamnestin, men som ännu inte fått nån bostad, skriver Sveriges Radio på sin hemsida.

Problemen finns även i Karlstad enligt NWT.

Det verkar som att "Refugees welcome", "Låt de unga stanna" och liknande rörelser, som syntes och hördes överallt för tre år sedan, tynat bort. Ingen vill längre ta hand om de "ensamkommande". Hur var det nu med ”Finns det hjärterum, så finns det stjärterum? Vart är du Kjelle? Ja visst ja, du bor i Thailand nu för tiden…

Och alla som satte upp pappershjärtan vid Göteborgs synagoga efter attentatet förra året. Två palestinier och en syrier utförde dådet. Alla tre får stanna kvar i Sverige. Ett handhjärta till dom, Jippie… ”Mannen som försökte elda upp synagogan kan inte utvisas till Palestina eftersom han begått ett antisemitiskt brott och det kanske israelerna skulle ogilla”, resonerar rätten. Det kanske han skulle ha tänkt på innan, fast å andra sidan visste han kanske hur den svenska rättvisan fungerar.

”Europa tillhör européerna och att återvandring är ett måste. Flyktingar ska få skydd tillfälligt men sedan ska de åka hem och hjälpa till att bygga upp sina länder”. "Good taking care, but not permanently settle", sa han, självaste Dalai Lama i Malmö härom dan.

Vad säger etablissemanget om det? Nä det var knäpptyst. GP tog upp det i alla fall. Jorasatt. Han har säkert atomvapen och senapsgas under dräkten. Det måste han ha med så omänskliga värderingar. Jo men, han fick Nobels Fredspris 1989. Ja både Dalai Lama och Hans Rosling har nog omvärderats av PK-folket med tanke på deras uttalande om flyktingar…

Nog är det lite knepigt att det bara är viss typ av information som vi uppmanas att vara källkritiska till? När det gäller valresultatet förväntas vi lita blint på att allt gått rätt till, ändå verkar det som om det missats lite här och där med rapporteringarna från vallokalerna. ”Ja men dom har ju jobbat till halv fyra på natten så dom kan vara lite sega i kolan” var det någon valarbetare som sa. Ja men då vet vi…

SD:aren Mattias Karlsson fick kritik när han skrev något om att ”Segra eller dö”. Själv har jag varit med och sjungit ”Internationalen” flera gånger där strofen ”Upp till kamp emot kvalen, sista striden det är”, ingår. Jag vet inte om det är så olikt.

Jag förstår att Putin inte brydde sig om att ”fucka upp” och rota till det svenska valet. Det verkar vi klara så bra på egen hand.

Jag tycker det är jättebra att politikerna har tagit sitt sunda förnuft till fånga och tänker på Sverige i första hand i stället för det där revirpinket som jag inbillade mej att dom skulle köra med. Jorasatt, nu tar dom ansvar… Fast å andra sidan, så har väl en moderat inte tänkt att regera ihop med en sosse och vice versa, men när man inte vill diskutera med SD, som man gjorde klart redan innan valet, så måste ju väljarna ha tagit med detta i beräkningen.

Nej jag är måttligt trött på all dubbelmoral och allt hyckleri. Sila mygg och svälja kameler. Ett jävligt bra ordspråk, som numera även fått en bildlig innebörd…

Tommy Svensson den 13 september 2018.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.