Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

Jag funderar lite igen...

Tyckt&TänktPosted by Tommy Svensson Thu, October 11, 2018 17:13:00

TJENARE FOLKET

Jag funderar lite igen…

Härom dan tilldelades dom amerikanska nationalekonomerna William Nordhaus och Paul Romer, Ekonomipriset till Alfred Nobels minne. Belönad av Sveriges Riksbank. Jorasatt. Paul Romer hade tidigare föreslagit att Sverige ska upprätta en frizon för miljontals flyktingar. Det kommer "inte kosta något", lovade han i en DN-intervju från 2016.

Vart ifrån får alla idén att Sverige och den svenska skattefinansierade välfärden, som det svenska folket kämpat för i generationer, är en mänsklig rättighet för hela världens befolkning?

Nadia Murad tilldelades Nobels Fredspris. Ett uppriktigt Grattis från mej. Hon är en 25-årig yazidisk, kurdisk kvinna och tillfångatogs 2014 när hennes by invaderades av IS. Hon satt fången i tre månader som sexslav och torterades innan hon lyckades fly. I dag bor hon i Stuttgart i Tyskland. Hon reser runt och berättar om hur hon och tusentals andra flickor/kvinnor blivit behandlade. Och hennes plågoandar kan få en fristad i Sverige med bostad och bidrag. Här saknar jag ord…

Nu när julen är i antågande kom jag att tänka på han som öppnade en Aladdin chokladask och såg den vita chokladbiten i mitten och sa: - Malmö. Och apropå det kom jag att tänka på en gammal Sven Ingvars-rökare från 1994, signerad den politiskt korrekte Niklas Strömstedt. ”Byns enda blondin”, joda, snart i en ort nära dej… Överdriver du inte nu Svensson? Några säger att, snart är vi tillbaka på 30-talet. Ja, säger jag, snart är det bara tolv år kvar…

"Hösten är högsäsong för internationella stöldligor”- säger polisen. Det som på EU-byråkratiska kallas "fri rörlighet för varor och tjänster".

Jag tycker detta med menshysterin går lite till överdrift. Mitt förslag till det hela är att sänka priset på bindor och OB m.m. till en symbolisk summa. Naturen kan jag inte rå på.

– Vi blöder en gång i månaden från underlivet… Saker som har varit naturliga för kvinnor i årtusenden är plötsligt stora samhällsproblem som media tar upp i stora ord, samtidigt som Sverige har svåra problem på alla områden. Skolor brinner, bilar brinner, är det bra eller dåligt för den globala uppvärmningen det? Sen har vi ju skottlossningar och våldtäkter men det är ju så de flesta politiker i Sverige vill ha det. Men nu har vi ju mens och klimakteriet på agendan, så sitt ner i båten.

Alltihop är säkert männens (mens) fel, dom har ju varit med och avlat fram kvinnorna. Men när fyraåriga Amineh från Somalia, som befinner sej i Sverige, blöder från underlivet efter en könsstympning, då är det knäpptyst bland feministerna…

Utöver mens-hysterin så är det ju samma sak med klimatfrågan. Hjärntvätt och "Look at my hand, while I do the trick with the other hand". I ett tidningsurklipp från 1972 står det ”Vi har tio år på oss”, 2018 säger dom samma sak. FN:s klimatpanel har i sin rapport fastslagit att vi inom 10 år, måste ha hejdat utsläppen så att temperaturen inte stiger mer än 1,5 grad.

Den största boven till den så kallade globala uppvärmningen är ju Solen själv. Eller kanske, om nästan åtta miljarder människor struntar i att dra av morronfjärten så kanske vi klarar 1,5 graders-målet… Och så har man alarmerat om kofisar och att metanet påverkar atmosfären. Veganer som käkar bönor lär ju producera några extra kubik. Jag minns när folket blev skrämda av att ozonlagret skulle försvinna och vi skulle dö av UV-strålningen.

Därmed har jag inte sagt, att värna om miljön är fel. Naturligtvis ska vi försöka hålla utsläpp från industrier, bilar, flygplan m.m. på en så låg nivå som möjligt, men att det skulle påverka Solen det tror jag inte på.

1658 gick Tåget över isarna på Bälten. Då härskade den Lilla Istiden som man säger. Den varade mellan 1350 till omkring 1880, särskilt köldknäpparna i mitten av 1300-talet, runt 1570–1710 och cirka 1790–1880. Varmare perioder inföll mellan dessa kalla perioder.

120 kommuner köpte vanligt vägsalt för 165 kr kilot, som egentligen kostar runt en krona kilot. Hur kan myndigheter som inte verkar ha någon kunskap om inköp och affärer få sitta och spendera våra skattepengar? Och myndigheter som påstår att vi står inför en global uppvärmning. Vad ska vi då med tösalt till?

Jag klimatförnekare? Nej, nog finns det klimat. Det har jag aldrig förnekat. Nej jag tror att klimatet har sina cykler liksom damerna. En ny istid är betydligt mer skrämmande än ett par plusgrader till, om man nu ska hårddra det. Och istiden kommer tillbaka den också.

Och när den senaste Stora Istiden tog slut för sisådär 10 000 år sedan, då bidrog ju stenåldersfolket med sina växthusgaser till den globala uppvärmningen. Jag tror även stenåldersmännen kände till att stenåldersdamerna var lite opassliga en gång i månaden…

Jo man behöver bara gå till sej själv då man (i alla fall oftare förr) hade problem EN GÅNG OM DAN när man skulle pissa môran med ett präktigt morronfjång, och ibland så vakna man av att morronfjånget var riktigt rejält, man hade helt enkelt inte skinn kvar att stänga ögonen med. Nu snackar vi problem. Men med tiden avtar dessa problem för herrarna, detsamma gäller väl även damernas problem…

Och om Annie Lööf är statminister den 10 december, då FN ska underteckna migrationsavtalet, då har mina farhågor besannats…

Tommy Svensson den 11 oktober 2018. Grattis på 30-årdagen…

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Dennis Sat, October 13, 2018 15:43:24

Som Anders Fugelstad en gång sjöng, "Ingenting är längre som förut....." (Han sjöng den förvisso mer än en gång men ni fattar vad jag begriper.)

Tusen tack Farsan!