Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

Klockan går...

Tyckt&TänktPosted by Tommy Svensson Mon, October 29, 2018 12:20:05

TJENARE FOLKET

Klockan går…

Löfven ger upp. Det är väl dags för det tredje största partiet att sondera terrängen om rätt ska va rätt. Åkesson får väl två veckor på sej, innan även han också ger upp...

Sverige är det värt att styras? Det verkar inte så. Det är bedrövligt att våra politiker är så insnöade att revirpinket går före. Fy fan. Ändå verkar vardagen fungera som den har gjort de senaste sju-åtta åren. Veckans skörd: Dödsskjutning i Stockholm. Bostadsrån Upplands-Bro, Kroppsdelar funna i Kalixälven. Man skjuten i Biskopsgården Göteborg, 10-årig flicka utsatt för våldtäkt i Malmö, Mördad person hittad Trelleborg, Sverige - stöldligornas paradis, skriver GP i en debattartikel, Ungdomsgäng attackerade tågvärd, Fyra misstänkta våldtäkter i Karlstad med omnejd under denna helgen och ett uppmärksammat våldtäktsförsök i Deje förra helgen.

Joda, små vardagsbestyr med bilbränder, skottlossningar, våldtäkter, knivrån m.m. och sånt som känns välbekant, det känns tryggt. Nej, nu det blev fel ordföljd… Känns det tryggt, ska det vara. Nej naturligtvis inte. Ingen vill ta ansvar och så länge inte någon av de etablerade partierna vill samarbeta eller än mindre, göra nåt åt saken, så skrämmer detta mej så in i helvete.

Oavsett vem eller vilka som ligger bakom detta så var det inget man direkt läste om för 40-45 år sedan, möjligen ”fick man ihop” detta på ett år, det som nu händer varje vecka.

Forskare varnar för slopad vintertid: ”Ett jättelikt experiment med vår hälsa” Ja men va i hel… Och innan vi införde sommartid, hur överlevde vi då? Ha sommartid året runt skriver undertecknad. Jag sätter värde på de ljusa sommarkvällarna men det låter ju lite rasistiskt: Den ljusa nordiska sommarnatten… Jora och till råga på allt jobbade jag natten nu i helgen när vi gick över till ”normaltid” så det blev ju en timme längre att jobba. Bläääh.

Läste om en mamma som inte hade tid att jobba för att hon skulle hinna med att laga veganmat till sina barn för att veganmat inte serverades i skolan. Är det en mänsklig rättighet att barnen får vegankost i skolan? Deras krav är ju även beroende av att folk går till jobbet och betalar skatt. Jag tycker inte att vegankost ska förbjudas, men den är ingen absolut rättighet i skolan. Skolan tillåter väl endast specialkost vid allergier o dyl. Inte vid livsåskådningar eller religiösa livsstilar.

Backabranden för 20 år sedan får inte glömmas. Helt meningslöst förlorade 63 ungdomar sina liv och många andra skadades för livet. Rökdykarna upptäckte att det fanns levande under högar av döda. Dom hade turen att hitta luftfickor. Brandmännen struntade i säkerhetsregler, som ”slang ut”, deras säkerhetslina. Heroiska insatser som trots katastrofen, räddade många liv. Fyra unga dömdes för branden.”Vi fick inte komma in så vi satte eld på lokalen”. Jävla idioter.

Han frigavs villkorligt den 10 augusti i år, efter att ha avtjänat bara två tredjedelar av sitt straff. Om han fått avtjäna hela straffet hade han inte befunnit sig i stadsdelen Majorstue i Oslo, där mordet skedde och en 24-årig man hade fått fortsatt leva sitt liv. Norge är förbannade på den svenska rättsystemet. Jo men det är bara för norrmännen att vänja sej…

U-båt utanför Lidingö. Eller var det en blåval som har fått vajsing på GPS:en på grund av klimatförändringarna, eller var det Mandingo som simmar ryggsim, eller en bastuflotte, eller är det Söderblom från Segelsällskapsresan som fortfarande åker runt med spisen…

Ursäkta, men att stoppa folk och konfiskera deras, lagligt inköpta öl från Tyskland går bra. Men inte kriminella utlänningar och deras stöldgods när dom åker hem? Eller när illegala vapen kommer in i Sverige. Ja ja…

”Vanligt sunt förnuft är inte särskilt vanligt” sa Voltaire i slutet på 1700-talet.

Tommy Svensson den 29 oktober 2018.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Björne Mon, October 29, 2018 16:52:30

”Vanligt sunt förnuft är inte särskilt vanligt” Amen på det!