Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

Måste man...

Tyckt&TänktPosted by Tommy Svensson Thu, December 20, 2018 13:44:00

TJENARE FOLKET

Måste man…

Måste man… vara zoolog för att begripa att det silas för lite mygg och sväljs alldeles för många kameler.

Måste man… vara Vänster för att tycka att ”Vinster i Välfärden” inte ska eftersträvas. - Jo, Greta på hemmet måste gå med vinst, annars...

Måste man… vara Bert Karlsson för att tycka att det är mycket som är åt helvete. Trots det fungerar en del som det ska, än så länge.

Måste man… vara nykter i EU-parlamentet. När det mesta av Sveriges politik styrs från Bryssel. Sup till istället och se komiken i det hela. Eller det är kanske det dom gör…

Måste man… vara Socialist för att tycka att vård, skola, omsorg ska finansieras med skattemedel.

Måste man… vara Sverigedemokrat för att tycka att integrationen inte fungerar.

Måste man… vara Miljöaktivist för att tycka ”Att hela Sverige ska leva”.

Måste man… vara drabbad själv för att tycka att skottlossningar, våldtäkter, bilbränder, personrån, misshandel är vedervärdiga.

Måste man… vara högerextrem för att ogilla Sveriges undertecknade av FN:s migrationsramverk.

Måste man… vara islamofob för att vara skraj för islams utbredning i Sverige och Europa. (som jag tror underlättas av just detta ramverk)

Måste man… vara konspiratoriskt lagd för att tro att Globalisterna, Bilderbergarna har satt klorna i Sverige. Och när Annie väljs vid den fjärde och sista omröstningen då är det definitivt.

Måste man… vara arbetslös för att förstå situationen.

Måste man… vara klimatförnekare när Al Gore har sagt att klimatuppvärmningen är ett större problem än terrorism. Såvida terroristen inte är ombord på ditt plan. För just då spelar en och en halv grad inte så stor roll.

Måste man… vara Löfven för att tycka att det mesta är oacceptabelt.

Måste man… vara icke-feminist för att man tycker att slöjtvång, ”hedersförtryck” och könsstympning inte hör hemma i svensk kultur.

Måste man… vara drabbad själv för att veta att, skolan, socialtjänst, sjukvård, försäkringskassan, äldrevård, poliser m.m. ofta inte fungerar som det ska.

Måste man… vara bostadslös för att veta att det fattas bostäder.

Måste man… vara vice statsminister i Finland för att tycka att ”söker man skydd här i landet och begår sexualbrott har man ingen rätt till skydd längre”.

Måste man… vara litteraturkritiker för att förstå att farsen i den Svenska Akademien har degraderat Nobelpriset och Sveriges rykte till en parodi.

Måste man… vara Dynamit-Harry för att förstå att Sickan har en plan men inte Löfven eller Kristersson.

Måste man… vara krigsreporter för att beundra kvinnliga kurdiska soldater som strider mot IS.

Måste man… vara SVT-reporter för att gulla med kurden Usch Nöjen för att han betalade IS-terroristen Akilov svarta pengar. Apropå kurder och IS.

Måste man… vara opolitisk för att förstå att all våldsbejakande extremism, religiös och politisk inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle.

Måste man… vara Kristian Luuk för att fundera på ”Vart är vi på väg???”

Nej, det behöver man inte, det räcker att man tycker som jag…

Läser just nu ”innan pressläggningen” om en bomb som exploderade på en gymnasieskola i Hässleholm… (en lång suck)

Att hota och skrämma folk till tystnad hör heller inte hemma i ett demokratiskt samhälle.

”Alla åsiktsriktningar måste ges plats i det öppna samhället men våldet som politisk metod aldrig kan accepteras”. (Jens Stoltenberg efter Utøja)

MP satt i regeringen som bestämde om hårdare gränskontroller. M säger: Vi vill ha stramare migration. Magdalena Andersson S säger: Flyktingar borde söka asyl nån annanstans. SD säger: Vi stöttar dom som tillämpar ovanstående i sin budget. Alla övriga partier säger: SD vilka rasistiska krav.

Som sagt ”Sila mygg och svälja kameler”, ett klockrent uttryck. Detta har jag velat peka på i många av mina inlägg, hyckleriet och dubbelmoralen som finns överallt. Och med tanke på den politiska farsen i riksdagen - Skyll inte på mej, jag röstade på ett annat parti, skriver en med ett hjärta, lite till vänster, men som tappade tron på politiken nån gång i mitten på 1990-talet.

Återkommer även till Tage Danielssons text ”Var blev ni av ljuva drömmar” från 1976. Det är snart slut på 2018 och jag kan bara konstatera att texten är skrämmande aktuell efter snart 43 år. Fan, man grinar nästan när man hör Monica Z sjunga den. Och vart tog ”Lagom” vägen?

Imorgon kväll 23.23 vänder det och den ljusnande framtid är vår men bara ett halvår till…

Tommy Svensson den 20 december 2018.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.