Fôrshaga Kôrv å motor

Fôrshaga Kôrv å motor

Tommybloggen

Av Tommy Svensson

346:e inlägget.

Tyckt&TänktPosted by Tommy Svensson Wed, January 09, 2019 17:31:42

TJENARE FOLKET

346:e inlägget.

Jorasatt, 346 inlägg har det blivit, kuriosa och tyckt och tänkt men nu har jag beslutat att dra mej tillbaka, ta en Time Out i alla fall. Jag måste hitta lite energi nånstans, ladda batterier, komma i fas med den förbannade sömnen. Efter drygt 42 års skiftarbete så är det den stora boven.

”Så ta med glädje ditt jobb fast du lider” som Taube skaldade i visan. Nej jag lider inte av jobbet, trivs bra med truckkörandet och jobbarkompisar. Nej, jag har heller inte gått in i väggen men jag måste hitta lite geist, gnista. Men man ligger vaken halva nätterna och när man är ledig eller jobbar eftermiddag, så sover man halva förmiddan. Det tär ganska mycket på tillvaron. ”Man kliar sej i röven och får aldrig något gjort” som Eddie Meduza så lyriskt beskriver det. Att jobba natten har nästan blivit det ”normalaste” även om jag tycker det är slitigt att ställa om dygnet efter nattskiften. Att jobba förmiddan har blivit en riktig plåga på grund av sömnbristen.

”Förlora en timme på morgonen och du jagar den hela dagen” har någon sagt. Så var det väl förr men nu skiter man i det, man orkar inte jaga längre, tiden rusar ju ändå så man inte hinner med.

Men gå i pension da för tusan… Ja tyvärr så har man väl gjort sej beroende av lönen, som när man ska gå i pension om två år, minskar drastiskt. Den så kallade ”Arbetaregeringen” har ju sagt att jag ska jobba till 67 för att få ”full pension”. Varför ska jag göra det när det, enligt somliga, väller in kompetens som kan ta över och hålla ”steamen på toppen” (ett Taube-citat).

Reinfeldt ledde ju ”Nya Moderaterna, Sveriges arbetarparti”. Löfven leder ju SAP ”Socialdemokratiska arbetarepartiet”. Gärna medalj men först en rejäl pension, hette det för 60 år sedan… Nej dom är så långt ifrån ett Arbetarparti som dom kan komma. Jag är så trött på denna rikspolitik och det mesta vill man bara spy åt. Erlander, Möller, vakna för fan…

Sen finns det ju Sosseveteraner som inte alls behöver vakna. Och ganska många av dessa veteraner är ju kvar i livet och har använt partiets språngbräda och försett sej och behöver inte alls bry sej om ”Arbetets söner” och lever gott på sin pension. Allas lika värde var det ja. Återigen hyckel i den högre divisionen…

Men som sergeant Stahre sa, när vi just hade ryckt in i det militära- ”Se showen i det hela” och det gör man ju. Komiken, spektaklet, farsen, ja man vet inte om något är seriöst eller parodi längre. Samtidigt som jag tycker att framtiden är ganska så skrämmande. Vänster, höger och religiösa extremister märks mer och mer. Lagom, vad är det???

Nu när Trump vill bygga klart den mur mot Mexico som Clinton och Bush påbörjade och sen den präktige Obama byggde vidare på, och även dra tillbaka dom amerikanska trupperna som Obama lovade dra tillbaka, så betraktas Trump som en jävla idiot men Obama är fortfarande en hjälte, en profet. Obama som skapade ett fullt tillräckligt kaos i Libyen, flyktingssmugglarnas förlovade land... Jag är inte direkt någon Trump-vän men här är ju dubbelmoralen och hyckleriet i en klass för sej.

Nej Gott Folk, jag tackar för mej efter 13 år som bloggare. Ett Stort Tack för alla kommentarer man har fått, speciellt till dej Björne, vi är väl ungefär på samma våglängd. Och lumparpolare Johansson, och många andra som kommit med en klapp på axeln. Forshaga Hembygdsförening som lånar av mina kuriosainlägg till varje nummer som ”Hembygdsnytt” ges ut, sånt värmer. Kanske någon tycker man är islamofob och snudd på ”rasist”, ja det får man ju ta. Jag lever ju i verkligheten och kan inte blunda för den och jag har bara pekat på dubbelmoralen och hyckleriet som finns.

Men bloggen finns ju kvar på nätet så att jag/ni kan gå tillbaka och se- Där hade du rätt Svensson, Nej där hade du fel, så blev det inte alls. Nej man är väl ingen Nostradamus heller, jag har bara uttryck mina åsikter även om jag tycker att Sverige peakade för några decennier sedan. Nej, jag säger som GPS:en kan säga ”Gör en U-sväng”. Sverige är på väg åt fel håll.

Men just nu är det ju ingen som kör även om ”Goofy” säger ”Men det är ju jag som kör”. Jodå det har vi väl vetat om, att Goofy har styrt Sverige i drygt trettio år, allt medan ”husvagnen Sverige” är på väg utför med hårda törnar och packas ihop allt mer med bekymrade och skärrade passagerare. Och att nästa regering tar ner oss ”lugnt och säkert” tror jag heller inte på.

Och medan valda politiker fjantar runt i sandlådan och tjafsar om vilka dom inte vill leka med så finns det miljoner människor i Sverige, även nån truckförare, som ser till att hjulen snurrar trots allt. Och så vill de flesta politiker driva bort andras lögner med sina egna. Tycker jag i alla fall…

Nej nu är det 2019, och man ser fram mot det nya året för att få en ny start på gamla vanor.

Förresten, God fortsättning på det nya året önskar jag mina läsare.

Så jag säger Tack och Farväl så länge, kanske gnistan kommer tillbaka…

HEJ DÅ FOLKET

Tommy Svensson den 9 januari 2019.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Björne Thu, January 10, 2019 09:23:45

Tack för alla dessa fantastiskt underhållande och träffsäkra krönikor. Jag kan säga att jag mått väldigt bra av att läsa dina inlägg sedan jag av en slump fann den här bloggen. I mångt och mycket ser vi nog världen på samma sätt du och jag. Vi ser var det bär iväg, men kan bara se på och betrakta det hela. När man var liten försökte de dupera en, påstå att man kunde påverka en jäkla massa i världen bara rätta viljan fanns, vilket naturligtvis är ren bullshit, vilket man märker efterhand medan man gör sitt bästa för att kämpa sig fram med det egna livet. Jag är ju ett drygt årtionde yngre än dig, men känner nog att Sverige peakade som ett bra land någonstans där i början/mitten av 1990-talet, sedan har det blivit stadigt sämre. Nu bor ju jag precis som du en bit ifrån händelsernas centrum och det dröjer nog innan just vi får känna av de fulla effekterna av vanstyret, men vi kan nog vara säkra på att det kommer. Jag tackar för alla kloka och vassa betraktelser från din penna, och hoppas att gnistan återvänder. Ha ett gött liv. Skiftarbete är bra på många sätt, men inte för sömnen, det har du rätt i. Lev väl och återkom. Hade jag bott närmare hade jag gärna stt mig ner med dig och släckt törsten med en DAB och säkerligen haft ett givande samtal. Hej och på återhörande hoppas jag

Posted by 429 JOHANSSON Wed, January 09, 2019 23:05:11

God fortsättning Tommy. Hoppas time outen inte varar för evigt.Det behövs någon som påtalar om orättvisor.Med laddade batterier och några Dab innanför västen så kanske lusten kommer tillbaka.Ha det gött/Bosse